Kurumsal Araç Kiralama Hizmeti | Zeplin Car

Kimler Araba Kiralayabilir?

Ulaşım yöntemlerinden biri olan araç kiralama, rahat ve lüks bir hizmet olarak insanlara önemli katkı sağlar. Kiralama süresi içinde müşteriler rahat ve konforlu ulaşım konusunda önemli bir avantaja sahip olurlar. Araba kiralamak isteyen bireylerin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar herkes için geçerli olup şartları yerine getirenler rahatlıkla araç kiralayabilirler. Kimler araba kiralayabilir sorusunun cevabını bu konu üzerinden vermeye çalışacağız.
 

Kiralık araç firmalarının birbirinden farklı istek ve anlaşma gerekleri olabilir. Araç kiralama işlemi öncesinde imzalanan belgeler ve müşteriden istenenler, firmaların kendi isteği olarak da görülebilir. Araç kiralamanın en birinci şartı ehliyet sahibi olmaktır. Yeni ehliyet almış birine araç tahsis etmeyi hiçbir firma istemez. 1 ya da 2 yıl tecrübe kazanmış olan sürücülerin tercih edilmesi sektör için daha uygun bir sonuç doğurur.
 

Araç sınıfına göre değerlendirme yapan firmalar her farklı segment ve sınıf için farklı kuralları uygulamaya koymuştur. Ekonomik sınıf olarak kabul edilen araçlarda firmaların en az 1 yıllık ya da 2 yıllık ehliyet talep ettiği bilinir. Orta sınıf araçlar için ise yine ortalama olarak 3 yıl gibi bir tecrübe süresi istenir. Üst sınıf araçlarda bu süre 5 yıldır. 7 yıllık bir tecrübeye sahip olan sürücüler lüks sınıf araçları kiralayıp kullanabilir. Araç markası, modeli ve sınıfı, tecrübe yılının tercihi konusunda etkilidir. Bu yıl aralıkları firmadan firmaya göre değişiklik gösterir. Araç kiralamayı düşünen müşteriler firma iletişimi esnasında bu zaman süreleri konusunda bilgi alabilir. Her ne kadar firmaların istekleri farklılık gösterse de talep edilen zamanların benzerlik göstermesi söz konusudur.


Yeni Ehliyet Alan Araba Kiralayabilir Mi?


Yeni ehliyet alan araba kiralayabilir mi ya da araba kiralamak için ne kadar tecrübe kazanmalı gibi sorulara cevap vereceğiz. Araç kiralama firmaları haklı olarak bu duruma fazla sıcak bakmaz. Ehliyet aldıktan sonra zamanla kazanılan tecrübe insanları daha iyi sürücü yapar. Tecrübe arttıkça kaza yapma riskinde azalma görülür. Bu sebeple1-2 yıllık tecrübe, haklı olarak Rent a Car firmalarının beklentisi olan bir süre olarak kendini gösterir.
 

Ehliyet alma süreci bir eğitim dönemidir. Ehliyet alan bireyler ise sürücü olarak ilk dönemlerini çok dikkatli geçirmelidir. Zamanla tecrübede bir artış söz konusu olacaktır. Yoğun trafiğe girmeden dikkatli ve daha temkinli şekilde kullanılan araçlar sürücülerin daha tecrübeli ve eğitimli olmasına katkı sağlayacaktır.
 

Ehliyeti yeni alan sürücülerin hemen araba kiralaması zordur. Bu konuda müşterisine güvenen firmalar aracını bu sürücülere emanet edebilir fakat bu kez firmanın bazı sorumlulukları alması gerekir. Konforlu ve lüks segment olarak kabul edilen araçların kiralanmasında firmalar daha tecrübeli sürücüleri tercih eder. Bazen 5 bazen de 7 yıllık bir tecrübeye sahip olan sürücüler için, bu kalitesi yüksek araçların kiralık olarak hizmete sunulması söz konusu olur.
 

Yeni ehliyet alanlar araç kiralayamaz ve zamanla kazanılan tecrübe ile araç kiralama hizmeti sunulur. Acemi sürücülerin trafikte geçirdiği süre tecrübe kazanmaları için yeterli değildir. 1-2 yıllık edinilen tecrübeden sonra ekonomik sınıf olarak kabul edilen araçların kiralanması söz konusu olur.


Araba Kiralamak İçin Ehliyetin Kaç Yıllık Olması Gerekir?


Araba kiralamak için ehliyetin kaç yıllık olması gerekir sorusuna sektörü genel olarak kapsayan bir cevap verilebilir. Bazı firmalar için araç kiralamada yaş sınırı 21 olarak belirlenirken 19-21 yaş arası stajyer sürücülerin ekonomik sınıf araç kiralama şansı vardır. Araç kiralama firmalarının yaş sınırı konusunda inisiyatif aldığı ve kendi standartlarına göre zaman belirlediği görülür. Araç kiralama süreci öncesinde yapılan anlaşmalarda bu zaman hakkında bilgiler müşterilere sunulur.
 

Araç kiralamak üzerine ilgili hizmeti veren firma ile iletişime geçildiği zaman, alınacak hizmetin detayları konusunda bilgilere ulaşmak söz konusu olur. Kiralama evraklarında firmanın talepleri ve sektörün gereklilikleri yer alır. Hiçbir soru işaretine mahal vermeden, belge ve evraklarda en ayrıntılı bilgilere ulaşmak söz konusu olur. Bu işi profesyonel hizmet olarak uygulayan Rent a Car firmaları, her zaman üzerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olur.


Kiralık Aracı Başkası Kullanabilir mi?


Kiralık araçlar kolay ve konforlu ulaşım için insanlara önemli avantaj sağlar. Burada kiralama sürecinde aracın sürücü ya da sürücülerinin belirlenmiş olması gerekir. Bu şekilde kiralık aracı başkası kullanabilir mi sorusunun cevabı hayır olacaktır. Başkası adına araç kiralamak ve sürücü olarak başkasının adını anlaşmaya yazmak mümkündür. Belirlenmiş olan sürücü dışında farklı kişilerin araç kullanması bazı sorunları beraberinde getirir. Arıza ve kaza durumlarında sürücü başka bir kişi olursa, o zaman kasko bu masrafları karşılamaz ve sözleşmede adı bulunan kişi sorumlu tutulur.
 

Kurumsal araç kiralamada asıl amaç konforlu ve rahat ulaşımdır. Yapılan sözleşme şartlarına uyulduğu zaman firma ve müşteri adına herhangi bir sorun ortaya çıkmaz. İstenmeyen durumlarda kasko devreye girer ve sorunların çözümüne katkı sağlar.